Història

Carreras és una empresa familiar amb orígens a principis del segle passat, en què s’ha incorporat ja una tercera generació.

L’article de fotografia es venia ja en la dècada de 1920 a causa de que era una botiga de drogueria (El Segle), situada al carrer Rutlla cantonada amb carrer Nou, on es venien productes químics, entre els quals hi havia els ingredients per fer reveladors fotogràfics, i ja es venien carrets i materials relacionats als primers fotògrafs professionals de la ciutat.

El 1931 Antoni Carreras va comprar l’establiment i va començar a vendre càmeres d’una manera permanent. En les següents dècades hi va haver una guerra, tres règims polítics (carrer Nou es va dir República, José Antonio i una altra vegada Nova), però mai va deixar d’haver alguna càmera a l’establiment, en condicions al principi molt difícils. Es va arribar a tenir un laboratori de revelat en blanc i negre manual, amb dues persones amb dedicació exclusiva.

Anunci a L’Empordà Federal, 1934.

En la dècada de 1960 s’incorpora al negoci Miquel Carreras, 2a generació. Es fan reformes ampliant la secció de fotografia i es comencen a vendre aparells de cinema de 8 mm i Super-8.

El 1980 comença la imatge electrònica i s’incorporen videocàmeres i gravadors de vídeo, així com lloguer de pel·lícules, posteriorment el vídeo-club.

Aparador foto-cine C. Rutlla. Any 1982.
Càmera de vídeo, gravador, video-club. C. Rutlla. Any 1982.

El 1986 s’inaugura la botiga Carreras Foto Vídeo al local més proper del Carrer Nou 9. En aquest nou establiment de dues plantes, es comencen a vendre, a més de material fotogràfic i videocàmeres, tots els articles per a la imatge i so, com són televisors i aparells de música, en règim de multimarca. També es continua el vídeo-club.

Secció TV, gravadors vídeo VHS i Beta, Video-Club. C. Nou, 9 – Any 1996 C. Nou, 9 – Any 1996

El 1990 es va incorporar ja una tercera generació, Quim Carreras, i a principis dels 2000 es van fer reformes, instal·lant tot l’article d’imatge i so, televisió, vídeo, hi-fi, a la planta baixa on posteriorment va ser l’especialització en la marca Sony. La fotografia, en règim de multimarca, ocupa tota la planta 1.